|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Oliluk
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 7:30 pm Temat postu: Czarne to czarne. Back to black.
|
|
|
Nie wiem czy ten dział.
Ostatnio w internecie natknęłam się na reklamę nowej gazety.
"Czarne, trochę mroczne, ale całkiem bezpieczne, poruszające trudne tematy, ale bez okrucieństwa i agresji, inne niż wszystkie - czasopismo Back to Black. Czarne jest czarne – nowość wydawnictwa Egmont, w sprzedaży od 21. stycznia!
Awangardowy dwumiesięcznik Back to Black. Czarne jest czarne przygotowano z myślą o wyjątkowych nastolatkach, prawdziwych indywidualistkach, które nie znalazły dla siebie odpowiedniego tytułu wśród wielu różowych magazynów utrzymanych w nurcie pop-kultury. Utrzymany w mrocznej konwencji tytuł pokaże najnowsze trendy związane ze światem fantasy, muzyką alternatywną, gotycką modą, horrorami i wampirami występującymi w kulturze. Back to Black nie jest związany z żadną szczególną ideologią, prezentuje tematy idące pod prąd kulturze masowej. Dostarcza jednak wszystkich tych informacji, których nastolatki są ciekawe – jest w nim szkoła rysunku, wizażu, bazar prezentujący modę, ale wszystko w stylu… Back to Black! Tradycyjnie też na łamach pisma można przeczytać najnowsze informacje o popularnych aktorach, filmach i książkach ze świata fantasy, a także zebrać plakaty. Fani historii komiksowych będą mieli okazję poznać przygody Nemi – mieszkającej w Oslo dziewczyny, która chodzi własnymi ścieżkami. Bohaterka tej opowieści pracuje dorywczo w różnych miejscach, ubiera się prawie wyłącznie na czarno, uwielbia czekoladę, smoki i Władcę Pierścieni. Jest twarda, samodzielna i nie lubi schematów, nie boi się wyróżniać. Nemi zrobiłaby wszystko dla swojej przyjaciółki – Cyjan. NEMI można lubić albo nie, ale nikomu nie jest obojętna!
Back to Black. Czarne jest czarne to dwumiesięcznik, który wypełnia niszę rynkową, skierowany jest do ambitnych dziewcząt powyżej 13-tego roku życia, które lubią mieć swoje zdanie, cenią sobie dobrą rozrywkę i możliwość poszerzania horyzontów. Magazyn jest czwartą, po Magazynie 13, Komputerowej Gratce i Pluszakach Rozrabiakach, autorską kreacją wydawnictwa Egmont. W każdym numerze pisma znajdzie się komiks Nemi,
a także prezent – w premierowym wydaniu będzie to gotycka rękawiczka. "
Co o tym sądzicie?
Czy teraz "Bravo" przestanie być modne i wraz z nową gazetą nadejdzie era na zbuntowane nastolatki?
[img] [/img] _________________ life
Jest.in _________________
|
| Zainteresowania: Pete *.* jak rozbić jego małżeństwo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kita_x3

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:07 pm Temat postu:
|
|
|
Mam ją ! Mam! =))
Kupiłam ją ze względu na Jane na okładce i rozczarowałam się, że tak mało jest o Księżycu w Nowiu.  _________________ f*** off! _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:29 pm Temat postu:
|
|
|
O-mój-Boże.
Kupiłam tę gazetkę z ciekawości, ale musiałam przyznać, że okładka odrzuciła moją tolerancyjną osobę od razu. CzErWoNo-CzArNe I wIlKoŁaKi MhHhHrOk.! "Jesteś czarna, czy RÓŻOWA?"... Pozostawię to bez komentarza.
Idziemy dalej.
Komiksy o Nemi. Słucham, to ma być dla inteligentnych nastolatek? Zbuntowanych? Naprawdę lubiących styl gotycki? Nie rozumiem. Może to jakaś parodia, może smutna prawda. Wiem jedno - w wieku 10-11 lat nie powinno się wybierać takiego stylu, więc dobrze, że w sumie gazetka bardziej zniechęca, aniżeli zachęca, ale to raczej 0:1 dla niej, więc drugie NIE.
Dodatki. Rękawiczka - w porządku, ale pierścionki?! To chyba jakiś żart. Równie 'mroczne' można sobie zrobić z folii aluminiowej. Uważam, że jeśli już musieli strzelić jakieś chińskie wyroby do czegoś, co kosztuje 10 zł, to mogli się bardziej postarać.
Ale to EGMONT, nie wymagajmy za wiele. Choć osobiście wolałabym, aby zostali przy 'Kubusiu Puchatku'... _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kita.

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:31 pm Temat postu:
|
|
|
| Nevada napisał: |
O-mój-Boże.
Dodatki. Rękawiczka - w porządku, ale pierścionki?! To chyba jakiś żart. Równie 'mroczne' można sobie zrobić z folii aluminiowej. Uważam, że jeśli już musieli strzelić jakieś chińskie wyroby do czegoś, co kosztuje 10 zł, to mogli się bardziej postarać.
|
O tak, te pierścionki mnie dobiły. _________________
|
| Zainteresowania: Zostanę zbiczowana, ale Zmiezch |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:34 pm Temat postu:
|
|
|
To nie jest pismo dla nastolatek powyżej 13-ego roku życia. Tak samo jak 'magazyn 13'.
Chyba żyjemy w świecie mentalnych wieśniaków. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dinoCORE. Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 8:40 pm Temat postu:
|
|
|
czyżby emo znalazły swoją utopię? _________________
| Powrót do góry |
|
 |
Anulcia12

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 1:26 am Temat postu:
|
|
|
To pismo to jakiś ż a r t?
Coś jednak kiepsko się udał.
Czuję, że przyszła konkurencja dla koloru sreberka do kanapek.
Zobaczycie, to będzie nowy hit! _________________ Suddenly I'm flying, flying high in the sky.
I can feel that I can catch the moon...
Suddenly I'm dreaming, I'm walking under the sun. _________________
|
| Zainteresowania: Różne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:41 am Temat postu:
|
|
|
| dinoCORE. napisał: |
| czyżby emo znalazły swoją utopię? |
Utopią emo jest życie w grobie wyłożonym żelaznymi, tępymi żyletkami. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|