|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 10:16 pm Temat postu: Ot taka, epika do szuflady.
|
|
|
Przypomniała mi się taka historia z mojego dzieciństwa. Otworzyłam pamiętnik i włożyłam kilka szarawych, zalanych zdjęć- były tak ważne dla tej opowieści. Musiałabym dobrze się namyśleć, by wspomnieć ojca. Tak mało go pamiętam i znam, odszedł dość wcześnie, niestety. Matka rozpieszcza mnie i brata dość mocno, choć nigdy tego nie pochwalałam. A teraz? Jak patrzę na tamte zdjęcia to wydaje mi się, że jednak losy mojej rodziny się właśnie tak potoczyła, nie inaczej. O, przed chwilą mama przyszła i zajrzała do pamiętnika. Pyta mnie:
-A cóż to tak gorliwie piszesz pomiędzy tymi zdjęciami? Nie są takie bardzo stare, jak myślisz. Pamiętam, jak bardzo mnie drogo kosztowały, wywołanie naprawdę nie było łatwe jak teraz. Należało iść do specjalnego zakładu, gdzie pracował pan Maliński, który prześwietlał negatywy. Pamiętam jak twoja babcia szła tam ze mną za rękę...
Ciekawa historia, choć mnie bardziej interesował mój tata. Kim był? Ze zdjęć i opisów uważałam, że lotnikiem. Mama miała łzy w oczach, gdy mówiła mi o jego wyczynach i testach nowych boeingów. Ja uważałam, by nie pytać za wiele- przecież to mogło zadać bolesną ranę... Powiedziała, że zginął podczas próbnych lotów śmigłowcem. Nie uwierzyłam, tak bolało. Jednak okazało się, że to prawda. Mama kontynuowała monolog:
-Widzisz, tutaj tata stoi obok perły w awiacji- "Gwiazdy". To niezwykła maszyna, choć ciężko się ją pilotuje. Ale twój tatuś to mistrz w swojej dziedzinie, pod jego kierownictwem "Gwiazda" szybowała perfect. Ech, pamiętam, jak się trzęsł po pierwszym locie. No dobrze, a teraz popatrz na to drugie zdjęcie. To ich zespół. Maja, Elżbieta, Antoni, Darek, Marek i Staszek. Wieczni przyjaciele, cóż zresztą mówić, byłaś na kursie, to ich poznałaś. A to trzecie zdjęcie jest najbardziej wartościowe, bowiem to jedyny egzemplarz. Trio kolegów Staszka- Krzysiek, Antoni i Darek. No i może tyle wystarczy.
Zamknęłam pamiętnik. A teraz muszę wyjąć i długopis. To, co opowiedziała mama jest dla mnie cenne, choć i nie niezbędne. Chciałam porozmawiać z nią o wyprawie do centrum lotnictwa w dzieciństwie, lecz nie odważę się. Za bardzo się przejęła zdjęciami. Za bardzo będzie to ją boleć. Za bardzo były widoczne łzy w jej niebiesko-zielonych oczach...
Opowiadanie z średniej półki.
Nie będzie żadnych ciągów dalszych, to po prostu moment natchnienia.
Dzięki za wszelkie komentarze. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anulcia12

|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 10:33 pm Temat postu:
|
|
|
Końcówka najładniejsza...
Nie wiem , czegoś mi brakuje...
Jest napisane poprawnie, ale jakoś tak... w pierwszej części trochę niezrozumiale
Nie wciąga mnie, choć dobrze się czyta _________________ Suddenly I'm flying, flying high in the sky.
I can feel that I can catch the moon...
Suddenly I'm dreaming, I'm walking under the sun. _________________
|
| Zainteresowania: Różne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
melody7 Gość
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 11:01 pm Temat postu:
|
|
|
Ładne!
Chociaż nie za ciekawe! _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiedźma

|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 11:34 pm Temat postu:
|
|
|
Bardzo ładne mi sie bardzo spodobało 
To prawdziwa historia ?
Twoja ?
Jesli tak to bardzo bardzo smutna  _________________
|
| Zainteresowania: psy,taniec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KoLoRoWa_ZeBrA

|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 11:35 pm Temat postu:
|
|
|
hm..ta dziewczyna mnie zainteresowała...ja pisze książke o dizewczynie bez matki _________________ Odchodze..może nie na zawsze,ale odchodze _________________
|
| Zainteresowania: za dużo i za mało... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta.s

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Explosion Ranga specjalna:

|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 3:56 pm Temat postu:
|
|
|
Ciekawe i łądnie napisane. Ja też mam chwile pasji. _________________ Zastrzeliłam się październikiem w łeb.
dA. _________________
|
| Zainteresowania: Liczne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 4:52 pm Temat postu:
|
|
|
Nie, na szczęście nie moja historia.
Napisałam chyba, że z średniej półki, żadnego tam polotu.
Zachciało mi się napisać.
A że przygnębiające, to się zgodzę.
Szfak, ale stylizacja. Dozadnie. xD _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:01 pm Temat postu:
|
|
|
Aby temat nie leżał odłogiem z moim neologizmem 'dozadnie' już 3 rok, przeprowadzam jego odświeżenie. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Córa Szatana

|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 7:12 pm Temat postu:
|
|
|
Średnio mi się podoba. Takie bez głębi i 'tego czegoś'. Na pewno było stać cię na więcej, bo pomysł dobry, tylko słabo wykorzystany. _________________ GI come in splendor and golden glory
seeking war trophies
and sacred spoils
to purify this heart ov mine
to cast away rotten rood
defile morality ov the blind god
Behemoth - Defiling morality of black god. _________________
|
| Zainteresowania: Literatura, muzyka, muzyka, muzyka, matematyka, muzyka, muzyka, internet, muzyka, literatura, muzyka, literatura. ;d |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nevada Ranga specjalna:

|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:10 pm Temat postu:
|
|
|
Bo ja wtedy sobie lubiłam odwalić parę słów, aby były zajebiście poważne.
Oj, gdybyś przeczytała sobie moje teraźniejsze twórczości, to byś się zdziwiła, pomiocie szatana. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|